Икономическа полиция“ е в състояние на пълно заспиване и затишие.

...
 Икономическа полиция“ е в състояние на пълно заспиване и затишие.
Коментари Харесай

Цацаров нахока "Икономическа полиция", службата била в пълна летаргия

 „ Икономическа полиция “ е в положение на цялостно заспиване и мъртвило. Това сподели основният прокурор Сотир Цацаров по време на Национално заседание на управлението на Министерство на вътрешните работи, съобщи организация „ Фокус “. " По отношение на националните служби – отчитаме положително взаимоотношение с ГДБОП. Има усъвършенстван разговор със профилираната прокуратура. По отношение на Национална полиция бих споделил същото, с едно изключение. " Икономическа полиция " е в положение на цялостно заспиване и мъртвило. От предадения ни лист се оказа, че има над 50 дублирания. Трудно можем да бъдем излъгани. Работата на " Икономическа полиция " е в цялостна заспалост ", съобщи основният прокурор.
По думите му работата на Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи може да бъде разграничена на две групи. " Едната е работещи и другата – тихи дирекции. Това положение е такова, каквото е и в териториалните дирекции на ДАНС, и в териториалните прокуратури ", разяснява Цацаро. Той даде за образец градовете Бургас, София и Пловдив, където се работи добре. „ Има райони в страната, в които се избира тишината, тъй като по този начин е по-удобно. Съществуват умерено ", добави основният прокурор.
Той акцентира, че преди всичко главен приоритет е противодействието на корупцията. „ Това на процедура е задача номер едно. Задача номер две е противодействието на контрабандата. Резултати могат да се реализиран, стига да има воля. Не разделям типичните престъпни закононарушения на огромни и дребни. Убийството е вест за народен екран, само че за естествения български жител е закононарушение “, сподели още Сотир Цацаров.
Главният прокурор разяснява и положението на академиите към Министерство на вътрешните работи. " По отношение на академията, приканвам да стартира да прави образование на новоназначените проверяващи служители на реда “, съобщи Цацаров. Той прикани академията на Министерство на вътрешните работи да вкара наложително такова образование в продължение на 3 месеца. „ Тези сътрудници би трябвало да стартират работа подготвени “, уточни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР